Rezervirajte termin pozivom na broj:

Rezervirajte termin:

Partnerska psihoterapija

Partnerska psihoterapija je onaj tip psihoterapije u kojoj terapeut zajedno sa parom radi na poboljšanju partnerskog odnosa, koji mogu biti narušeni zbog čestih konflikata, osjećaja udaljavanja, nevjere ili problema koji se tiću intimnih odnosa itd.

Psihoterapija je potrebna kada shvatimo da imamo problem, kada prolazimo kroz teški period u životu, i kada nam je svakodnevno funkcioniranje otežano. Ona je također potrebna kada shvatimo da nismo u stanju sami proći kroz teški period ili sami riješiti problem koji nas muči. Psihoterapija nije samo za osobe koje imaju neki poremećaj, ona je za sve. Normalno je u određenim periodima života zbog raznih razloga osjećati strah, zbunjenost, anksioznost ili osjećati se depresivno i tužno. Život pred nas stavlja mnoge izazove i tada je potražiti pomoć znak brige za sebe. 

Na ovo pitanje odlično odgovara članak na stranici “Scienza e Farmaci” kojeg su autori članovi Odjela za mentalno zdravlje AUSL iz Modene.  

Cit.: “Psihoterapijski tretmani nisu samo učinkoviti; kao što je opširno dokumentirano znanstvenim istraživanjima, oni također dovode do značajnih ušteda u smislu zdravstvene zaštite i zdravstvenih troškova. Dostupni dokazi o povoljnoj isplativosti psihoterapije potaknuli su Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) da smanjenje sredstava i posljedično ograničen pristup psihoterapijskoj skrbi definira neopravdanim.” Anna Saltini, Elisa Bergonzini, Daniela Rebecchi, Fabrizio Starace

Dipartimento Salute Mentale Ausl di Modena, Scienza e Farmaci, www.quotidianosanita.it 29.01.2016.

Termin traje šezdeset minuta. 

Cijena po terminu je 45 eura kako za individualnu tako i za partnersku terapiju.

hrHR