Rezervirajte termin pozivom na broj:

Rezervirajte termin:

Online psihoterapija

Danas vrlo čest oblik održavanja psihoterapijskih susreta kod kojeg se psihoterapija odvija putem videopoziva pomoću Google meet-a, Viber ili Whatsup videopoziva i sl. Ovakav tip terapijskog settinga u kojem vrijede ista pravila kao i kod terapije uživo omogućava klijentu ili paru da se poveže sa psihoterapeutom iz udobnosti vlastitog doma.

Psihoterapija je potrebna kada shvatimo da imamo problem, kada prolazimo kroz teški period u životu, i kada nam je svakodnevno funkcioniranje otežano. Ona je također potrebna kada shvatimo da nismo u stanju sami proći kroz teški period ili sami riješiti problem koji nas muči. Psihoterapija nije samo za osobe koje imaju neki poremećaj, ona je za sve. Normalno je u određenim periodima života zbog raznih razloga osjećati strah, zbunjenost, anksioznost ili osjećati se depresivno i tužno. Život pred nas stavlja mnoge izazove i tada je potražiti pomoć znak brige za sebe. 

Na ovo pitanje odlično odgovara članak na stranici “Scienza e Farmaci” kojeg su autori članovi Odjela za mentalno zdravlje AUSL iz Modene.  

Cit.: “Psihoterapijski tretmani nisu samo učinkoviti; kao što je opširno dokumentirano znanstvenim istraživanjima, oni također dovode do značajnih ušteda u smislu zdravstvene zaštite i zdravstvenih troškova. Dostupni dokazi o povoljnoj isplativosti psihoterapije potaknuli su Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) da smanjenje sredstava i posljedično ograničen pristup psihoterapijskoj skrbi definira neopravdanim.” Anna Saltini, Elisa Bergonzini, Daniela Rebecchi, Fabrizio Starace

Dipartimento Salute Mentale Ausl di Modena, Scienza e Farmaci, www.quotidianosanita.it 29.01.2016.

Termin traje šezdeset minuta. 

Cijena po terminu je 45 eura kako za individualnu tako i za partnersku terapiju.

hrHR