Rezervirajte termin pozivom na broj:

Rezervirajte termin:

Novi Alat u Mojoj Psihoterapijskoj Praksi: EMDR Terapija

441068139_1025521622493500_5997995777327345275_n

Dragi čitatelji,

Želim vas obavijestiti o profesionalnom postignuću koje će obogatiti moju psihoterapijsku praksu. Od 10. do 12. svibnja 2024. godine te od 14. do 16. lipnja iste godine sudjelovao sam i uspješno završio edukaciju iz drugog stupnja EMDR pristupa u psihoterapiji. Ova edukacija održavala se pri Županijskoj specijalnoj bolnici Insula u Kamporu na Rabu, u organizaciji EMDR Hrvatska.

Edukaciju je vodila Dr. Vesna Bogdanović, stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom u području EMDR terapije. Dr. Bogdanović je specijalist psihijatar, psihoterapeut (analitička psihologija i EMDR); magistrirala je znanosti (Sveučilište u Beogradu) i doktorirala znanosti (Sveučilište u Milanu – “Università Statale”, Milano). Ima dugogodišnje kliničko iskustvo na Psihijatrijskoj univerzitetskoj klinici u Beogradu, Kliničkom centru Dr. D. Mišović u Beogradu, a od 1993. godine radi u bolnici San Raffaele u Milanu, gdje živi i radi od iste godine. Dugi niz godina vodi privatnu praksu kao psihijatar i psihoterapeut te kao EMDR supervizor u Milanu, Italija. Njezina stručnost u ovom području motivirala me je da dodatno usavršim svoje vještine.

Što je točno EMDR?

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) je psihoterapijski pristup koji se koristi za liječenje trauma i drugih emocionalnih poteškoća. Ova metoda uključuje vođenje pacijenta kroz sjećanja na traumatske događaje dok istovremeno izvodi specifične pokrete očima. To pomaže u preradi i smanjenju intenziteta negativnih emocija povezanih s traumatskim sjećanjima. EMDR terapija je znanstveno dokazana i prepoznata kao učinkovita metoda liječenja raznih psihičkih stanja.

Od sada, u svojoj psihoterapijskoj praksi, nudim i EMDR pristup kao dio usluga koje pružam svojim klijentima. Vjerujem da će ovaj dodatni alat doprinijeti uspješnijem liječenju i poboljšanju kvalitete života mojih klijenata.

Jedan od trenutaka tijekom edukacije: Bilateralna stimulacija tijekom EMDR terapijske sesije

Slične objave

Intervju za Istarski.hr

‘Ako sam se od nečega odučio, onda je to definitivno fatalizam’  07.12.2022 16:02 Tomislav Bišić-Pauletić iz Rovinja stručnjak je za sistemsku psihoterapiju, odnosno oblik

Pročitaj
hrHR